زمان جاری : پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 - 2:47 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 368
نویسنده پیام
ukuk
آفلاین


ارسال‌ها : 58
عضويت: 20 /5 /1392
محل زندگي: تبریز
سن: 20
تشکر شده : 5
حالت من: قرار داده نشده
مکعب روبیک
مکعب روبیک
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
مکعب روبیک
مکعب روبیک در حالت درهم‌ریخته
مکعب روبیک در حالت حل‌شده

مکعب روبیک یک جورچین (پازل) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن " مکعب جادویی " است که توسط مخترع آن نام‌گذاری شده .

این اسباب بازی در سال ۱۹۸۰ به افتخار سازنده آن به " مکعب روبیک " تغییر نام یافت و برنده جایزه ویژه بهترین پازل جهان در آلمان شد و گفته شده پرفروشترین اسباب بازی جهان با ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ عدد است .

در هر مکعب روبیک کلاسیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه و هر وجه دارای یک رنگ است ، در نتیجه کلاً دارای ۶ رنگ ( رنگ بندی سنتی : سفید ، زرد ، نارنجی ، قرمز ، آبی ، و سبز ) است .

مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را می‌دهد که در هر وجه به طور جداگانه رنگ‌های دیگر را به هم ریخت ، و هدف از بازی این است که تمام رنگ‌های آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند .

در سال‌های بعد این مکعب گسترش یافت و مدل‌های دیگری از آن درست شده‌است ، از جمله : ۲×۲×۲ ( مکعب جیبی، مینی مکعب و یا مکعب یخی )، ۳×۳×۳ ( مکعب استاندارد ) ، ۴×۴×۴ ( انتقام روبیک، یا مکعب استاد ) و ۵×۵×۵ ( مکعب پروفسورها ) و به تازگی اندازه‌های بزرگتر نیز درست شده‌اند ( وی کیوب ۶ و وی کیوب ۷ ) و بزگترین مکعبی که درست شده‌است ۱۷×۱۷×۱۷ می‌باشد .
توسعه و پیشرفت

در ماه مارس سال ۱۹۷۰ ، لری نیکولز مکعب ۲×۲×۲ خود را به نام " پازل با تکه‌های قابل گردش در گروه " اختراع و درخواست حق ثبت اختراع در کانادا را برای آن کرد . قطعات مکعب نیکولز که با آهنربا به هم متصل شده بود . این مکعب با شماره ثبت (| ۳۶۵۵۲۰۱ ثبت اختراع آمریکا) در تاریخ ۱۱ آوریل سال ۱۹۷۲ ، دو سال قبل از اختراع روبیک ثبت شد و به وی اعطا شد .

در ماه آوریل سال ۱۹۷۰ ، فرانک فاکس درخواست ثبت اختراع مکعب " کروی ۳×۳×۳ " خود را ارائه داد و او گواهی خود را در بریتانیا با شماره ثبت اختراع (۱۳۴۴۲۵۹) در ۱۶ ژانویه ، ۱۹۷۴ دریافت کرد .

ارنو روبیک "مکعب جادویی " خود را در سال ۱۹۷۴ اختراع و در سال ۱۹۷۵ در مجارستان با شماره ثبت اختراع HU۱۷۰۰۶۲ ثبت بین‌المللی کرد . اولین سری از این اسباب بازی در سال ۱۹۷۷ تولید و در مغازه‌های بوداپست برای فروش گذاشته شد . مکعب جادویی با تکه‌های به هم پیوسته پلاستیکی ارزان تر و سبک تر از مکعب آهن ربایی طراحی شده توسط نیکولز بود . در سپتامبر سال ۱۹۷۹ با حضور در اولین نمایشگاه بین‌المللی اسباب بازی لندن به جهان غرب و بعد از آن در ژانویه و فوریه ۱۹۸۰ با حضور در دو نمایشگاه بین‌المللی دیگر در نورنبرگ و نیویورک پازل خود را به جهان معرفی کرد و این اسباب بازی پس از اولین حضور در نمایشگاه بین‌المللی ، به سرعت توانست جای خود را در قفسه‌های مغازه‌های اسباب بازی غرب باز کند و مکعب روبیک در چهار سال اخیر در ایران پرورش بسیار یافته است و شرکت ایران پازل یک از این شرکت ها نیز می باشد.

Panagiotis Verdes یونانی ، مخترع روش ایجاد مکعب‌های بزگتر از مکعب روبیک ، از ۵×۵×۵ تا ۱۱×۱۱×۱۱ است . او در طراحی‌هایش ، که شامل مکانیزم‌های بهبود یافته برای مکعب‌های ۳×۳×۳ ، ۴×۴×۴ و ۵×۵×۵ ، مناسب برای حل سرعتی است ، همانطور که از تاریخ ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸ مدل‌های ۵×۵×۵ ، ۶×۶×۶ ، و ۷×۷×۷ در دسترس کیوبرها قرار گرفتند و در سال های اخیر در کشور ایران این مکعب توسعه بسیار یافته است و مورد علاقه انان قرار گرفته است و حدود هفت میلیون مکعب روبیک در سال ساخته می شود البته این مقدار تولید مربوط به شرکت سون تاونز می باشدشرکت های مختلف دیگری هم برای تولید این مکعب وجود دارد مانند دایان و شنگ ان.
رکوردها

این اسپید کیوبرها به ترتیب رکورداران جهان در مکعب روبیک می‌باشند:

روبیک ۳×۳×۳ :

Mats Valk با زمان ۵٫۵۵ ثانیه از هلند
Feliks Zemdegs با زمان ۵٫۶۶ ثانیه از استرالیا
Michał Pleskowicz با زمان ۶٫۱۱ از لهستان
Asia Konvittayayotin با زمان ۶٫۱۵ از تایلند

منابع

اسرار مکعب روبیک، دکتر سیاوش شهشهانی، نشر نو، تهران، ۱۳۶۱.
راه حل ساده برای مکعب روبیک، جیمز جی. نورس، ترجمه محسن کاس نژاد، نشر هزار ققنوس، تهران، ۱۳۸۸.
مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Speedcubing»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲ می۲۰۱۱).
مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Rubik's Cube»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲ می۲۰۱۱).
هیچ وقت با یک خر درد دل نکنید.(فامیل دور)
دوشنبه 21 مرداد 1392 - 19:48
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از ukuk به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: sahar110 &
zahra66
آفلاین



ارسال‌ها : 1
عضويت: 2 /9 /1392
تشکر شده : 1

پاسخ : 1 RE مکعب روبیک
ممنون از مطلبتون ولی کاش از رشد این ورزش تو ایران هم مطلب می نوشتین و از کمیته هایی که تو ایران هست
شنبه 02 آذر 1392 - 18:19
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از zahra66 به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: armin /
ارسال پاسخ
برای نمایش پاسخ جدید نیازی به رفرش صفحه نیست رویتازه سازی پاسخ هاکلیک کنید !



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :